www.altenaroadrunners.nl

Uitslagen Stratenloopcup 2003

Uitslagen

19e Editie Stratenloopcup Land van Heusden en Altena
Klassement 2003
datum wedstrijd jeugd jeugd volw cat pres pres
26-04-03 Dussen Jeugd   Volwassenen Categorie    
22-05-03 Woudrichem 00-12 13-16 Volwassenen Categorie    
05-06-03 Andel 00-12 13-16 Volwassenen Categorie    
12-06-03 Rijswijk 00-12 13-16 Volwassenen Categorie    
28-06-03 Meeuwen 00-12 13-16 Volwassenen Categorie Recr 5 km Recr 10 km
03-07-03 Wijk & Aalburg 00-12 13-16 Volwassenen Categorie    
10-07-03 Almkerk 00-12 13-16 Volwassenen Categorie    
16-08-03 Hank     Volwassenen Categorie Recr 6,2 km  
28-08-03 Genderen 00-12 13-16 Volwassenen Categorie    
11-09-03 Giessen 00-12 13-16 Volwassenen Categorie    

Spannende strijd om de eerste plaatsen tijdens de 32e Ronde van Giessen

Tijdens de 32e Ronde van Giessen was afgelopen donderdag zowel bij de heren als ook bij de dames sprake van een ongemeen spannende strijd om de 1e plaatsen. Bij de heren won Ad Verweij van Typhoon voor clubgenoot Nabil Karimi. Het verschil bedroeg slechts 11 seconden. Bij de dames was het verschil nog kleiner: hier won Marleen van der Graaff (eveneens van Typhoon) met 2 seconden voorsprong op Sandra Hofmans van Scorpio.

Bij de jeugd stonden 45 deelnemers aan de startlijn. Zij moesten, afhankelijk van de leeftijd, 1 of 2 ronden van 1.040 meter afleggen in een feestelijk versierd Giessen. Zoals eerder in het circuit te zien was, bleek het aantal deelnemers bij de jongste atleten veel hoger te zijn dan in de categorie 13 t.m. 16 jaar. Bij de laatsten ging bij de meisjes zelfs maar 1 loopster van start. Direct na afloop werden de prijzen aan de gelukkige winnaars uitgereikt.

Om 20.00 uur, na de opening van de jaarmarkt, was het de beurt aan de volwassenen. In totaal 198 deelnemers lieten zich inschrijven. Onder hen was ook Adrie van de Beek die nog nimmer bij "een Ronde van Giessen" verstek liet gaan. Hij liep alle 32 keer mee!

In Giessen ging de wedstrijd over 5.200 meter, verdeeld over 5 ronden. Direct na de start ontstond een kopgroep van 3 man: Ad Verweij, Nabil Karimi en Jempy van de Veeken, allen van Typhoon. Bij de volgende doorkomst was de kopgroep uitgedund tot 2 personen omdat Van de Veeken enige achterstand had opgelopen. Verweij en Karimi liepen tot halverwege de laatste ronde zij aan zij en bouwden hun voorsprong geleidelijk uit. In de slotfase bleek Ad Verweij de sterkste en finishte in 15.28, op korte afstand gevolgd door Nabil Karimi. De laatste was al zeker van de eindzege in zijn categorie van deze 19e editie van het Stratenloopcircuit van Altena Road Runners. Jempy van de Veeken eindigde "overall" uiteindelijk op een zeer verdienstelijke 6e plaats.

Zoals vermeld veel strijd bij de dames. Afgezien van de eerste ronden kon Jenette Tolhoek zich in haar woonplaats dit keer niet met het duel om de hoofdprijs bemoeien. Die eer komt Marleen van der Graaff en Sandra Hofmans toe. Een geweldige strijd ontbrandde tussen beide dames die duurde tot de laatste meters. Vrij verrassend won uiteindelijk Marleen van der Graaff in 18.11 de wedstrijd. Op een kleine minuut na de winnaar eindige Jenette Tolhoek op de 3e plaats.

Opvallend was de sterke delegatie die namens Typhoon was vertegenwoordigd. In de einduitslag waren bij de eerste 7 plaatsen maar liefst 6 atleten van die vereniging te vinden. Alleen Jan Willemse van Tilburg Road Runners slaagde er met zijn 3e plaats in om zich tussen dit "Typhoon-bolwerk" te nestelen.

Met de 32e Ronde van Giessen werd het Stratenloopcircuit van Altena Road Runners over 2003 besloten. Qua deelnemersaantallen en sportieve prestaties een buitengewoon geslaagde editie. Het circuit groeit in meerdere opzichten nog steeds en de Stratenloopcommissie van Altena Road Runners gaat dan ook binnenkort met goede moed weer aan de slag om ook de 20e editie weer tot een succes te maken.

Op vrijdag 24 oktober worden in het clubgebouw van S.V. Noad in Wijk en Aalburg de eindwinnaars gehuldigd en de prijzen uitgereikt. De einduitslagen zijn al geruime tijd daarvoor te raadplegen via www.altenaroadrunners.nl

Sandra Hofmans klasse apart bij 17e Stratenloop van Genderen

Tijdens de 17e Stratenloop van Genderen bleek Sandra Hofmans bij de dames een klasse apart In haar schitterende stijl beëindigde zij de 7.5 kilometer in 27.01 en was daarmee ruim 3 minuten sneller dan de volgende dame. In een veld van 153 atleten legde zij "overall" beslag op de 25e plaats. Bij de heren won Marcel Kijkuit van Typhoon in 24.23, voor Kees van Helmond van Scorpio. Bert Vos boekte in zijn woonplaats een groot succes door als 5e de finishlijn te passeren.

Bij de jeugd was er traditiegetrouw een omvangrijk deelnemersveld. Zo'n 50 jeugdige atleten verschenen aan de start en daarmee is Genderen samen met Dussen en Giessen binnen het Stratenloopcircuit van Altena Road Runners de plaats met de grootste startlijst. Bij de volwassenen lieten, zoals vermeld, zich 153 deelnemers inschrijven. Zowel bij de heren als ook bij de dames een kwalitatief minder sterk veld dan gewoonlijk. Zo ontbraken o.m. Nabil Karimi, Wilfried van Meer en Martin Delleman bij de heren terwijl Jenette Tolhoek en Inge Schipperen bij de dames om verschillende redenen verstek lieten gaan.

Opzien baarde junior Corné Boutkam die na de 1e volle ronde het veld aanvoerde en daarmee de premie mee naar huis nam. Boutkam beëindigde de wedstrijd overigens op de 33e plaats. Na de 2e ronde veroverde Marcel Kijkuit de koppositie om die vervolgens niet meer af te staan. Bij de dames won Sandra Hofmans dus, mede vanwege het ontbreken van Jenette Tolhoek en Inge Schipperen, met overmacht deze 17e Stratenloop van Genderen.

Wel een sterk deelnemersveld bij de mannen-veteranen. Bij de mannen-40 won Jan Lazet (Astylos) in 25.12. De eerste regionale loper was in deze categorie Nico de Bree uit Andel die de race als 5e beëindigde. Bij de mannen-50 ging de eerste plaats naar Marlie Snijders van DAK. De Altena Road Runners Henk Westerlaken en Tinus van den Heuvel werden in deze klasse 4e en 6e . Met name voor de Werkendammer (v.d.Heuvel) tamelijk teleurstellend.

Bij de mannen-60 won Eddy Thelen van Prins Hendrik in 29.54. Diens clubgenoot Robert van Boxtel dwong wederom alle respect af door als recreant in 25.27 "overall" als 7e te finishen en daarmee velen achter zich te laten. Van Boxtel zou zondermeer een aanwinst zijn bij de wedstrijdatleten.

Na afloop werden door topspeaker Frans Jacobs de prijzen uitgereikt in de feesttent die in het kader van de feestweek in Genderen was opgesteld. Het Stratenloopcircuit nadert, met de 32e Ronde van Giessen (donderdag 11 september a.s.) nog te gaan, zijn voltooiing. Nu al kan gesproken worden van een uitermate geslaagde keten van wedstrijden binnen het land van Heusden en Altena.

Marcel Laros wint met overmacht de 2e Aakvlaailoop

Met de 2e Aakvlaailoop in Hank werd afgelopen zaterdagavond het 19e Stratenloopcircuit van Altena Road Runners weer hervat. De strijd bij de mannen senioren werd met overmacht gewonnen door Marcel Laros van Scorpio. Laros had met zijn tijd van 51.26 op de ruim 16 kilometer meer dan vier minuten voorsprong op nummer 2, clubgenoot Wilfried van Meer uit Made. Bij de dames senioren won Jenette Tolhoek het hoofdnummer in 1.03.44. Ook zij had een zeer ruime voorsprong op de naaste achtervolger. Sandra Hofmans, de partner van Marcel Laros, won de prestatieloop over 6.200 meter.

De 2e Aakvlaailoop kende aanmerkelijk betere weersomstandigheden dan vorig jaar, toen de atleten te kampen hadden met een uitzonderlijk hoge temperatuur. Dit, plus het feit dat de wedstrijd dit jaar voor de eerste keer was opgenomen in het Stratenloopcircuit van Altena Road Runners, zorgde voor een forse toename van het aantal deelnemers. Kwamen vorig jaar ca. 80 deelnemers opdagen, dit jaar mocht men in Hank niet minder dan 166 atleten inschrijven.

Hoofdnummer was dit keer de 10 EM (oftewel 16.097 meter), die 142 belangstellenden trok. Daarnaast was er nog een prestatieloop van 6.200 meter. De start was voor beide afstanden gelijktijdig. Na het startschot, gegeven door Burgemeester Hellegers, verdween de meute na een korte aanvangsronde door Hank, richting Aakvlaai en Brabantse Biesbosch. De Aakvlaailoop is binnen het circuit de langste wedstrijd en voert de deelnemers in tegenstelling tot alle andere lopen binnen het circuit, nauwelijks door de bebouwde kom. Een echte "stratenloop" is het dus in feite niet.

Het feit dat het wedstrijdverloop voor de toeschouwers bijna uitsluitend via de speaker te volgen is, deed aan de publieke belangstelling en het enthousiasme geen afbreuk.

Marcel Laros, bij het onderdeel "Run-Bike-Run" behorende tot de Europese top, liet van meet af aan geen misverstand bestaan over zijn hegemonie. Hij won zoals hij wilde en was met zijn tijd acht minuten sneller dan de winnaar van vorig jaar. Zoals vermeld waren de omstandigheden toen vanwege de hitte toen veel ongunstiger. Het circuit krijgt op 28 augustus met de 17e Stratenloop van Genderen zijn vervolg. Daarna volgt als afsluiting op 11 september nog de 32e Ronde van Giessen.

Internationaal podium in Almkerk bij de mannen-senioren

Bij de 25e editie van de Ronde van Almkerk gingen bij de mannen-senioren de hoofdprijzen naar buitenlandse atleten. De zege was voor de Marokkaan Aziz Bougra die de 10.185 meter afraffelde in 31.22. Jozef Sitinei uit Kenia legde in een tijd van 31.41 beslag op de tweede plaats terwijl Nabil Karimi weer 8 seconden daarna de derde stek voor zich opeiste. Karimi is woonachtig in Gorinchem en Marokkaan van geboorte. Door het buitenlandse geweld van Bougra en Sitinei kreeg de prestatie van Karimi wellicht niet de aandacht die deze wel verdient. Als derde bleef hij namelijk nummer vier, Marcel Kijkuit uit Hardinxveld-Giessendam, ruim twee minuten voor en beëindigde zijn race als enige binnen dezelfde minuut als de "buitenlanders". Zondermeer een prestatie van formaat die alle bewondering verdient.

Volgens Neerlands bekendste speaker Frans Jacobs uit Prinsenbeek (eveneens aanwezig in Almkerk), kwam daarmee een podium tot stand waarop menig organisator van een Nederlandse topwedstrijd jaloers zou zijn. Al met al een meer dan waardige opluistering van het 5e lustrum in Almkerk.

Bij de dames senioren was het ereschavot niet internationaal - maar eerder regionaal gekleurd. Janette Tolhoek, die voor de wedstrijd al had aangekondigd deze avond grootse plannen te hebben, zette haar voornemen in daden om. Zij won in 39.51 en bleef daarmee haar grote concurrente, Inge Schipperen van Loopgroep PK, een kleine minuut voor. De derde plaats was, zoals gebruikelijk tijdens het 19e Stratenloopcircuit, voor Ilona de Rooy uit Nieuwendijk. De Rooy, lid van de organiserende Altena Road Runners, liep 43.28 en was daarmee niet tevreden en beloofde zichzelf dan ook een straftraining.

Bij de mannen 40 won Aissa Margoum van Parthenon in 34.53. Regionaal atleet Wim Kuypers, die dit jaar door omstandigheden nog weinig aan de start verscheen, werd achtste. Bij de mannen 50 een verrassing. Tinus van de Heuvel, eerder in het circuit al vijf keer winnaar, moest dit keer zijn meerdere erkennen in Azelarab Alj van Typhoon. Van de Heuvel (ARR) eindigde op een kleine halve minuut wel als tweede, op 8 seconden gevolgd door clubgenoot Henk Westerlaken uit Rijswijk.

Een verrassing bleef bij de mannen 60 uit. Piet Rosenbrand (DAK) was in 41.37 de sterkste, op eerbiedige afstand werd Peter van de Heuvel (ARR) tweede. De Werkendammer moest bijna drie minuten toegeven.

Bij de dames 35 won Marjoleine Boogert van Sliedrecht. Bij de dames 40 deed Maria Schoenmakers van Prins Hendrik hetzelfde. Opvallend is dat in beide klassen samen zich maar vier deelnemers lieten inschrijven.

Bij de volwassenen schreven zich in totaal 183 deelnemers in. Van hen haalden er 165 de finish, hetgeen betekent dat iets minder dan 10% uitviel. Dit percentage geeft aan dat de omstandigheden in Almkerk zeker niet ideaal waren en het drukkende warme weer zijn tol eiste.

Ondanks dat waren de lokale organisatoren en de Stratenloopcommissie ook na deze 7e wedstrijd die meetelde voor het 19e Altena Road Runners Stratenloopcircuit weer uitermate tevreden over de belangstelling en het verloop.

De volgende wedstrijd ligt nog wat verder in de toekomst want die is pas op zaterdag 16 augustus wanneer in Hank de 2e Aakvlaailoop wordt verlopen.

Nabil Karima behaalt 4e zege in Wijk en Aalburg

Nabil Karimi verscheen bij de twee voorgaande wedstrijden van het 19e Stratenloopcircuit van Altena Road Runners niet aan de start. In Wijk en Aalburg, bij de 6e wedstrijd, was hij weer wel present en ging door met waar hij gebleven was: zegevieren bij de heren senioren. Bij de dames senioren boekte Inge Schipperen haar 2e achtereenvolgende overwinning.

Afgelopen donderdag was het begin voor de jeugd. In totaal startten 35 jeugdige deelnemers en met dit aantal was de organisatie niet ontevreden. Op de kortste afstand (1300 meter) won Stefan van Schendel bij de jongens en Anne Maguire bij de meisjes. De eerste plaats op de dubbele afstand werd bij de jongens een prooi voor Gijsbert Bruynes, binnen het circuit een "nieuwkomer". Bij de meisjes ging de zege naar Imme van Burg. Dat was overigens niet zo moeilijk want Imme was in haar categorie de enige die aan de start verscheen.

Daarna was het de beurt aan de volwassenen. Ook bij deze wedstrijd, evenals bij alle voorgaande lopen, een groot aantal deelnemers. In totaal 188 inschrijvers.

Op het - vanwege de renovatie van de Maasdijk - aangepaste parcours, kregen de deelnemers 6 ronden (totaalafstand 10 km) voor de kiezen. Na de 1e ronde liep een groepje van 5 atleten aan kop met daarbij ook Nabil Karimi. Hij liet de voorgaande twee lopen aan zich voorbijgaan maar was dus nu weer present. Zijn bedoelingen maakte hij al in de 2e ronde duidelijk want toen kwam hij door als koploper, op tamelijk ruime afstand gevolgd door Jan Willemse van de Tilburg Road Runners, die deze avond de sterkste bleek in de categorie mannen 40.

In deze rangorde kwam geen wijziging meer. Nabil Karimi won de wedstrijd in 31.53, op iets minder dan een minuut gevolgd door Willemse. Bij de mannen 50 won Tinus van de Heuvel uit Werkendam zijn 5e wedstrijd en lijkt nu al zeker van de titel. Van de Heuvel hoeft alleen de 6e wedstrijd uit te lopen om helemaal zeker te zijn van de eindoverwinning. De winst bij de mannen 60 werd opgeëist door Eddy Thelen van Prins Hendrik.

Bij de dames relatief veel deelnemers aan de start. Van hen was Inge Schipperen van Loopgroep PK de snelste bij de senioren.. Zij liep over de 10 kilometer een mooie tijd: 38.19. Op ruim 2 minuten volgde Jenette Tolhoek als tweede. Bij de dames 35 ging de winst naar Esther Lambooij van Scorpio terwijl in de categorie dames 40 de zege voor Maria Schoenmakers was.

Grote deelname aan de 12e Witte Molen Loop in Meeuwen

Toen in de herfst van vorig jaar een tweetal organisatoren van het eerste uur te kennen gaf hun betrokkenheid met de Witte Molen Loop met directe ingang te staken, leek het voortbestaan van deze wedstrijd onzeker. Om die reden was het met name voor de "local hero" Zweer Groeneveld uit Meeuwen, bijzonder plezierig dat de editie van afgelopen zaterdag op alle gebied een succes was. Groeneveld was de eerste die verklaarde alle moeite te willen geven voor het voortbestaan van de Witte Molen Loop. Geholpen door de voltallige Stratenloopcommissie van Altena Road Runners is hij in zijn doelstelling ruimschoots geslaagd.

De jeugdloop was magertjes bezet met maar 20 deelnemers. Bij de volwassenen schreven in totaal exact 200 deelnemers zich in. In totaal dus 220 deelnemers en met dit aantal wreven Groeneveld c.s. zich in de handen.

Bij de heren won Wilfried van Meer uit Made het hoofdnummer (15 km). Van Meer boekte daarmee zijn tweede achtereenvolgende zege in het 19e Stratenloopcircuit van Altena Road Runners. Bij de dames won Inge Schipperen van Loopgroep PK zonder noemenswaardige tegenstand.

Na de jeugdloop en de 5 en 10 km prestatieloop, die bijna gelijktijdig startten, stond als laatste nummer de 15 km op het programma. Dit betrof een wedstrijd- en prestatieloop. Bij de heren een voortvarende start van Marcel Kijkuit uit Hardinxveld-Giessendam. Hij was het dan ook die na de eerste van de drie omlopen als eerste doorkwam, op korte afstand gevolgd door Wilfried van Meer. Deze laatste haalde in de tweede ronde Kijkuit bij en samen gingen ze de laatste ronde in. Op dat moment was absoluut niet te zeggen wie de uiteindelijke winnaar zou worden. Net als in eerdere wedstrijden bleek ook nu Wilfried van Meer zijn krachten beter verdeeld te hebben en aan de finish had hij dan ook een kleine halve minuut voorsprong opgebouwd. Zijn eindtijd was 51.43 en dat is gezien de drukkende warmte uitstekend te noemen. Het parcoursrecord van 45.36 werd daarmee echter niet uit de boeken gelopen.

Zoals vermeld won Inge Schipperen bij de dames. Mede door de afwezigheid van Jenette Tolhoek stond de zege van Schipperen al in een vroeg stadium van de wedstrijd vast. Ook haar eindtijd van 1.00.38 bleef ver verwijderd van het parcoursrecord, dat met 52.23 op naam staat van de eerder dit jaar zo tragisch overleden Mieke Pullen. De voorsprong van Inge Schipperen op nr. 2, Ilona de Rooy van het organiserende Altena Road Runners, bedroeg ruim 4 minuten.

Met het voltooien van de Witte Molen Loop is het Stratenloopcircuit gevorderd tot de helft. De volgende is de 26e Hardloopronde van Wijk en Aalburg op donderdag 3 juli. Precies een week later volgt dan het vijfde lustrum van de Hardloopronde van Almkerk. Daarna kan het peloton ruim een maand rust nemen, want pas op 16 augustus krijgt het circuit een vervolg met de 2e Aakvlaailoop in Hank.

Wilfried van Meer grijpt zijn kans door afwezigheid Karimi

Bij de hardloopronde van Rijswijk verscheen Nabil Karimi (Typhoon), bij de drie vorige wedstrijden steeds winnaar bij de heren-senioren, niet aan de start. Alle kans dus voor de concurrentie om een keer op het hoogste schavot van het erepodium te komen. Wilfried van Meer van Scorpio werd de meer dan verdiende winnaar in Rijswijk. Hij deed over de ca. 7.500 meter 23.19. Martin Delleman uit Werkendam eindigde op 11 seconden als tweede. Bij de dames won Jenette Tolhoek uit Giessen.

Het was weer een drukte van belang bij de 4e wedstrijd om de 19e Stratenloopcup van Altena Road Runners, afgelopen donderdag in Rijswijk. Inclusief jeugd verschenen ruim150 atleten aan de start. Een aantal jaren geleden moest men het in Rijswijk wel eens doen met ternauwernood 100 deelnemers. Volop tevredenheid dus bij de organisatoren.

Na het beginsignaal een bliksemstart van Martin Delleman (ARR). Hij was het dan ook die na de eerste ronde, samen met Hafid Chaaby (Typhoon), het veld aanvoerde. Tijdens de volgende ronde schudde Delleman zijn mede-koploper af. In die ronde werd echter ook al duidelijk dat Wilfried van Meer zijn zinnen had gezet op deze Ronde van Rijswijk. Halverwege de wedstrijd nam Van Meer de kop over van Delleman en stond die ook aan niemand meer af. Zoals vermeld werd Martin Delleman tweede, na de Werkendammer legde Hafid Chaaby beslag op een derde plaats.

Bij de mannen 40 een spannende strijd. De eerste drie eindigden binnen de halve minuut. Van hen was Michel van de Luijtgaarden van Prins Hendrik de sterkste.

De strijd bij de mannen 50 werd met name het duel tussen de clubgenoten Henk Westerlaken en Tinus van den Heuvel. Laatstgenoemde won ook deze 4e wedstrijd en lijkt in zijn klasse regelrecht op weg naar de eindzege in het circuit. Henk Westerlaken, die in Rijswijk een thuiswedstrijd liep, moest van den Heuvel slechts 5 seconden toegeven. Peter van den Heuvel van de organiserende Altena Road Runners legde bij de mannen 60 beslag op de derde plaats. Hij moest wel de winnaar, Eddy Thelen van Prins Hendrik, bijna 3 minuten toegeven.

Bij de mannen-recreanten een opvallende prestatie van Robert van Boxtel (Prins Hendrik). Hij finishte in 25.14 en eindigde daarmee in een veld van ruim 130 atleten als 13e en liet daarmee veel wedstrijdatleten achter zich.

Bij de dames-senioren liep winnares Jenette Tolhoek een regelmatige wedstrijd. Nimmer kwam haar positie in gevaar en bij de eindstreep had zij een voorsprong van ruim 20 seconden op Inge Schipperen. Opvallend was dat in totaal slechts 16 dames aan de start verschenen.

De volgende wedstrijd binnen het Stratenloopcircuit is de 12e Witte Molen Loop in Meeuwen, zaterdag 28 juni.

Drie op drie voor Nabil Karimi en Tinus van den Heuvel

Bij de Andelse Stratenloop, de 3 wedstrijd in het kader van de strijd om de 19e Stratenloopcup van de Altena Road Runners, boekten Nabil Karimi en Tinus van den Heuvel hun 3e overwinning.

Karimi (Typhoon) legde de 10.120 meter af in een tijd van 31.24 en was daarmee ruim 2 minuten sneller dan de 2e man-overall, Jan Willemse van de Tilburg Road Runners. Na de eerste omloop kwam Willemse nog wel als eerste door, op een twintigtal meters gevolgd door Nabil Karimi. Na de tweede (van de acht te lopen ronden) was de volgorde andersom en deze onderging gedurende de wedstrijd geen wijziging meer. Willemse (uitkomend bij de M-40) was juist het weekend ervoor al Nederlands kampioen op de 1.500 meter geworden en wellicht zat die inspanning hem nog in de benen.

Het was sowieso zwaar lopen in Andel vanwege het niet eenvoudige parcours en de drukkende temperatuur. Derde-overall werd Wilfried van Meer van Scorpio in een tijd van 34.09. Hij werd daarmee tweede in zijn klasse (senioren), achter de ongenaakbare Nabil Karimi. Bij de mannen-senioren legde vervolgens Marcel Kuikuit (Typhoon) beslag op de derde stek. Kuikuit is na een periode van ziek-zijn duidelijk aan een come-back bezig en zal op deze manier in het vervolg van de Stratenloopcup nog zeker van zich doen spreken.

Zoals gemeld boekte ook Tinus van den Heuvel (ARR) zijn derde overwinning. Ditmaal bleef Rien Oele (oud Nederlands kampioen) lang in het spoor van de Werkendammer maar hij moest toch op het eind 8 seconden toegeven op de sterk acterende regioloper.

Bij de dames-senioren won Marleen van der Graaf (Typhoon) in een tijd van 38.05. Zij bleef daarmee haar clubgenote Jenette Tolhoek 50 seconden voor. Tolhoek was 4 dagen daarvoor nog 2e geworden bij het NK- kwarttriatlon in Zundert. Zij had aangekondigd het in Andel rustig aan te doen maar legde desondanks toch beslag op de tweede plaats. In deze categorie werd Ilona de Rooy (ARR) derde.

De organisatie van deze Stratenloop was in handen van het Andelse Fanfare Corps, dit onder auspiciën van de Altena Road Runners. Bij de jeugd kwamen 29 deelnemers aan de start, bij de volwassenen schreven zich 158 atleten in. Met deze aantallen waren zowel de lokale organisatoren alsook de Stratenloopcommissie van de Altena Road Runners dik tevreden. De volgende wedstrijd is de Ronde van Rijswijk, aanstaande donderdag, 12 juni.

Recordaantal deelnemers bij 13e Ronde van Woudrichem

Met 160 inschrijvingen (30 meer dan vorig jaar) telde de 13e Ronde van Woudrichem een recordaantal deelnemers. De organisator van de Ronde, Chiel van Breugel, was dan ook een uitermate tevreden man. Het record kwam overigens niet tot stand door het aantal deelnemers bij de jeugd. Bij die categorie gingen in totaal namelijk maar 14 deelnemers de strijd aan met de 1 resp. 3 kilometer. Het record kwam door het aantal volwassenen. Onder hen werd in meerdere klassen fel gestreden om de hoofdprijzen hetgeen vaak een boeiend schouwspel opleverde.

De spanning werd ook nog aangewakkerd doordat de Stratenloopcommissie van de Altena Road Runners erin geslaagd was om Neerlands bekendste speaker, Frans Jacobs uit Prinsenbeek, naar Woudrichem te halen. Jacobs treedt bij veel Nederlandse topwedstrijden, zoals de Amsterdam- en Rotterdam Marathon, de CPC-loop en de van Dam tot Dam Loop, op als spreekstalmeester. Ook in Woudrichem boeide hij van begin tot eind. Inmiddels heeft Jacobs toegezegd om in het kader van de 19e Altena Road Runners Stratenloopcup ook in Andel, Rijswijk en Almkerk van de partij te zijn.

De wedstrijd bij de mannen senioren werd, evenals in Dussen een paar weken geleden, gedomineerd door Nabil Karimi van Typhoon. Op hem stond geen maat en met zijn eindtijd van 25.02 over de toch zeker niet gemakkelijke 8 km bleef hij in Woudrichem Wilfried van Meer (Scorpio) ruim 50 seconden voor. Kort na Van Meer finishte Martin Delleman (ARR) als derde.

Bij de vrouwen senioren een ongemeen boeiende strijd tussen Jenette Tolhoek (Typhoon) en Inge Schipperen van de LG Hank. Na diverse keren stuivertje wisselen bleek Jenette aan het eind over de meeste reserves te beschikken. Zij eindigde de wedstrijd in 29.12, op 20 seconden gevolgd door haar concurrente.

Groot was ook de spanning bij de heren 50+. Tinus van den Heuvel (ARR), Azelarab Alj (Typhoon) en Henk Westerlaken (ARR) gingen de laatste ronde nagenoeg gelijk in. In deze laatste ronde ging Van den Heuvel tot de bodem en hij was het dan ook die er met de 1e prijs vandoor ging.

Zijn concurrenten finishten beiden op minder dan een halve minuut. Voor Tinus van den Heuvel was het al zijn 2e zege, want ook in Dussen was hij binnen zijn categorie de snelste.

Voortvarende start 19e Stratenloopcup Altena Road Runners

Met de 8e Molenkadeloop in Dussen kende de strijd om de 19e Stratenloopcup van Altena Road Runners afgelopen zaterdag een uitstekende start. Het circuit omvat dit jaar 10 wedstrijden, verdeeld over even zovele kernen in het Land van Heusden en Altena.

Deze serie begon dus zaterdag in Dussen en eindigt op 11 september in Giessen. In Dussen schreven zich bij de jeugd 31 deelnemers in, zij liepen 1300 meter. Bij de volwassenen verschenen 143 atleten aan de start; zij kregen 10 km voor de kiezen.

Bij de heren senioren was het halverwege de wedstrijd al duidelijk wie deze avond de winnaar zou zijn. Nabil Karimi (Typhoon) nestelde zich toen al met ruime voorsprong aan de kop en stond die niet meer af. Uiteindelijk finishte hij met bijna 1 minuut voorsprong op Martin Delleman (ARR). Delleman heeft die 2e plaats zeker niet cadeau gekregen en diende eerst af te rekening met Carlo Pullens (TRR), die tenslotte toch nog op 16 seconden werd gelopen maar wel op een keurige 3e plaats eindigde.

Bij de heren 40 ging Tiny de Laat van DAK Drunen met de zege strijken, bij de heren 50 was dat Tinus van de Heuvel van Altena Road Runners. De 1e plaats bij de heren 60 ging naar Piet Rosenbrand van DAK, die zijn clubgenoot Wim van Heeswijk ruim voorbleef.

Bij de dames senioren gingen de bloemen naar Inge Schipperen van Sprint die in een uitstekende tijd van 37 minuten rond de eindstreep bereikte, op eerbiedige afstand gevolgd door Marleen van de Graaf (Typhoon). De 1e plaats bij de dames 35 was voor Esther Lambooij van Scorpio, bij de dames 45 werd de 1e stek opgeëist door Ria Musters van DAK, al jarenlang een vertrouwd gezicht in het ARR-Stratenloopcircuit.

In Dussen tekende carnavalsvereniging De Klaitrappers in samenwerking met Altena Road Runners weer voor de organisatie. Deze was, zoals gebruikelijk, weer nagenoeg perfect. Het circuit krijgt met de 13e Ronde van Woudrichem op 22 mei een vervolg.