www.altenaroadrunners.nl

Uitslagen Stratenloopcup 2004

Uitslagen

20e Editie Stratenloopcup Land van Heusden en Altena
Klassement 2004
datum wedstrijd jeugd jeugd volw cat pres
24-04-04 Dussen 00-12 13-16 Volwassenen Categorie  
13-05-04 Woudrichem 00-12 13-16 Volwassenen Categorie  
10-06-04 Rijswijk 00-12 13-16 Volwassenen Categorie  
26-06-04 Meeuwen 00-12 13-16 Volwassenen Categorie Pres 5 km
08-07-04 Wijk en Aalburg 00-12 13-16 Volwassenen Categorie  
15-07-04 Almkerk 00-12 13-16 Volwassenen Categorie  
21-08-04 Hank 00-12 13-16 Volwassenen Categorie Pres 6,2 km
26-08-04 Genderen 00-12 13-16 Volwassenen Categorie  
09-09-04 Giessen 00-12 13-16 Volwassenen Categorie  


Prijsuitreiking sluit zeer succesvol Stratenloopcircuit 2004 af

Tijdens een geanimeerde bijeenkomst in een overvol Eetcafé 't Centrum in Hank werden de winnaars van het eindklassement bij het Stratenloopcircuit van Altena Road Runners afgelopen vrijdag in het zonnetje gezet. Met graagte keek de organisatie nog eens terug naar het seizoen 2004 waarin diverse (deelnemers)records sneuvelden.

In totaal verschenen bij de negen wedstrijden 1.872 deelnemers aan de start. Dit betekent dus een gemiddelde van 208 atleten, een stijging van ca. 8% ten opzichte van vorig jaar. Ook in dat jaar werd overigens ook al een aanmerkelijke stijging gerealiseerd. Het circuit zit dus nog duidelijk in de lift. Een ontwikkeling die de Stratenloopcommissie van Altena Road Runners uiteraard deugd doet, maar wel betekent dat de organisatie hier en daar wel wat moet worden bijgesteld wil één en ander beheersbaar blijven.

Bij de heren-senioren won Peter Mijsberg van Cifla. Met zijn 265 punten bleef hij Mar Hein van de Wiel (DAK) ruim voor. Met een voorsprong van 34 punten won Aissa Marguoum het klassement bij de mannen-40. Het maximale aantal punten (300) haalde Jan Lazet bij de mannen-50. De atleet uit Zoelen, lid van Astylos uit Tiel, bleef Willem Houg van Parthenon daarmee 27 punten voor.

Eveneens het maximale aantal punten haalde Jan Olieslagers bij de mannen-60. De atleet van Gloria, inmiddels 69 jaar en in zijn categorie behorend tot de top in Nederland,, hield streekloper Piet Rosenbrand uit Wijk en Aalburg achter zich. In dezelfde categorie werd ARR-lid Peter van den Heuvel uit Werkendam derde.

Bij de dames-senioren was de hoofdprijs voor Marleen van der Graaff van Typhoon. Ook zij behaalde 300 punten door in 6 van de 7 wedstrijden als eerste over de finish te gaan. Jenette Tolhoek uit Giessen bereikte een verdienstelijke derde plaats in deze categorie.

In het klassement van de dames-35 was het Jeannette Koene van Hercules die de hoofdprijs voor zich opeiste. Maria Dooyenburg (Prins Hendrik) deed hetzelfde bij de dames-45. Voor de winnende recreanten Paula Jorritsma en Thomas Vrensen waren er aanmoedigingsprijzen.

Bij de jeugd hielden Christiaan Muilwijk (jongens t.m. 12) en Sharonna Sonnema (meisjes t.m. 16) de hoofdprijzen binnen het Land van Heusden en Altena.

Neerlands topspeaker Frans Jacobs (afgelopen weekend ook actief bij de Amsterdam Marathon) praatte de avond aan elkaar en de aanwezige vertegenwoordigers van de hoofdsponsor - ABAB-accountants - reikten de prijzen uit.

Genoemde sponsor heeft aangegeven ook de volgende twee edities financieel aan het circuit verbonden te willen blijven. Subsponsor is ook volgend jaar Assurantiekantoor van der Straaten uit Werkendam. Voor 2005 staat het programma al in grote lijnen vast en de Stratenloopcommissie is dan ook vast van plan om er samen met allen die het circuit een warm hart toedragen, weer iets moois van te maken.

Recordaantal deelnemers bij 33e Ronde Van Giessen

Niet minder dan 289 inschrijvingen telde men tijdens de 33e Ronde van Giessen die afgelopen donderdag werd gehouden. Deze loop was de laatste in een serie van 9 die het 20e Stratenloopcircuit van Altena Road Runners telde. Bij de heren won Nabil Karimi van Typhoon. Zijn clubgenote Marleen van der Graaff deed hetzelfde bij de dames.

Het was goed toeven voor de atleten in Giessen. Schitterend weer om te lopen, veel toeschouwers en op de achtergrond volop sfeer vanwege de kermis. De Ronde van Giessen is traditiegetrouw niet alleen het toneel waar de ontknoping van de strijd om het algemeen klassement plaatsvindt maar wordt ook algemeen beschouwd als een van de meest sfeervolle wedstrijden van het circuit.

Bij de jeugd gingen ze met 51 van start (vorig jaar 45). In de jongste categorie won bij de meisjes Fenna van Burg, daarbij op de voet gevolgd door haar zusje Vonne. Bij de jongens tot en met 12 jaar won Christiaan Muilwijk uit Sleeuwijk. De jongste jeugd moest 1.040 overbruggen. Het dubbele stond voor de jeugd 13 t.m. 16 op het programma. Bij de jongens een verrassende overwinning van Erwin Verbruggen. Hij liep de 2.080 meter in 7.22.

Op twee seconden eiste Jarno Boutkam uit Brakel de tweede positie voor zich op. Bij de meisjes won Imme van Burg uit Zaltbommel in 8.34.

Na de prijsuitreiking aan de jeugd en de opening van de jaarmarkt was het de beurt aan de volwassenen. Een indrukwekkend aantal van 238 (40 meer dan vorig jaar) startte om klokslag acht uur. Het organiserende Altena Road Runners was dit keer met 60 deelnemers “hofleverancier”. De Ronde van Giessen is vanwege het korte parcours en de relatief geringe lengte (5.200 meter) voor het publiek heel aantrekkelijk. Het eerste maakt dat de doorkomsten elkaar snel opvolgen en het tweede zorgt ervoor dat de atleten een hoog tempo (kunnen) lopen. Bij de heren was er pas na de tweede doorkomst een lichte afscheiding waarneembaar tussen Nabil Karimi en de concurrenten. Karimi (vorig jaar 2e en inmiddels behorend tot de subtop in Nederland) had zijn krachten blijkbaar goed verdeeld want zonder tekenen van verval te vertonen vergrootte hij geleidelijk zijn voorsprong. Hij finishte in 15.22 en ging daarmee Mark Kwakernaak (Parthenon) 22 seconden voor. Peter Janssen (Typhoon) werd met 16.01 derde. Zoals gebruikelijk in Giessen was Typhoon uit Gorinchem met een sterke delegatie afgereisd naar het Land van Heusden en Altena. Dat bleek ook uit de uitslag: van de eerste 10 heren zijn er 5 lid van Typhoon!

Bij de dames kwam er de verwachte overwinning voor Marleen van der Graaff (inderdaad: lid van Typhoon). De uit Zeeland afkomstige atlete liep de 5.200 meter in een scherpe tijd van 18.17. Van der Graaff (ook vorig jaar winnaar in Giessen) liep in deze editie van het Stratenloopcircuit 7 keer mee en moest daarbij slechts één keer haar meerdere erkennen. Clubgenote Jenette Tolhoek - als het ware lopend in haar achtertuin - legde beslag op de 2e plaats. Bij de heren-40 won Aissa Margoum van Parthenon. Jan Lazet boekte bij de heren –50 zijn 7e zege in het Stratenloopcircuit.

Een categorie hoger (heren-60) won Piet Rosenbrand uit Wijk en Aalburg. Hij was daarmee de enige uit de regio die bij de volwassenen op het podium kwam. Bij de mannen-recreanten wederom een opvallende prestatie van Thomas Vrensen. Hij eindigde “overall” in 17.13 op de 14e plaats.

De prijsuitreiking aan de winnaars van het algemeen klassement gebeurt op 15 oktober a.s. in Hank. Alle uitslagen en klassementen zijn te raadplegen middels: www.altenaroadrunners.nl

Reinier Burgemeester oppermachtig tijdens Ronde van Genderen

Reinier Burgemeester won afgelopen donderdag met overmacht de 18e Ronde van Genderen. De atleet van Parthenon had met zijn tijd van 23.09 over de 7.500 meter ruim een minuut voorsprong op zijn naaste belager, Mar Hein van de Wiel (DAK). Na haar zege in de Aakvlaailoop was Marleen van der Graaff ook in Genderen de snelste bij de dames.

Zoals gebruikelijk was de jeugd in Genderen in grote getale aanwezig. Niet minder dan 55 deelnemers lieten zich inschrijven voor de 2 of 3 ronden door de straten van Genderen. Bij de jongste categorie (tot en met 12 jaar) won bij de meisjes Vonne van Burg. Zij liep de ruim 2 km in 9.08 en werd op slechts 9 seconden gevolgd door haar zus Fenna. In dezelfde leeftijdsgroep won Richard Leemans bij de jongens.

Bij de oudere jeugd (tot en met 16 jaar) won Imme van Burg uit Zaltbommel. Imme (zus van Vonne en Fenna) liep de ruim 3 km in 14.07 en bleef daarmee Sharonna Sonnema ruim voor. Bij de jongens won Jarno Boutkam, lid van Typhoon. De talentvolle loper uit Brakel liep 12.12 en bleef zijn neef Joey Vogelpoel nipt voor.

Daarna was het de beurt voor de volwassenen die 7.500 meter moesten overbruggen. Direct na de start scheidde Reinier Burgemeester (Parthenon) zich af van de 155 andere deelnemers en hij was het dan ook die de premie voor de snelste atleet na de 1e ronde mee naar huis mocht nemen. Burgemeester, ook al winnaar tijdens de Witte Molen Loop en tweede tijdens de Aakvlaailoop, liet zich in de volgende zes ronden niet verrassen en won met overmacht. Spannender was bij de heren-senioren de strijd om de tweede plaats. Ronden lang liepen Mar Hein van de Wiel en Marcel Kijkuit zij aan zij door de straten van Genderen. Pas op de streep besliste van de Wiel het duel in zijn voordeel, wel met de aantekening dat de achterstand op Reinier Burgemeester was opgelopen tot ruim een minuut. Kijkuit volgde weer 4 seconden daarna.

Aissa Margoum (Parthenon) won bij de mannen-40 in 24.11. Met deze tijd legde hij “overall” beslag op de tweede plaats. Jan Lazet won bij de mannen-50 en Piet Rosenbrand bij de mannen-60. Bij de dames stond wederom een sterk deelnemersveld aan de start. Evenals de vorige week in Hank won Marleen van der Graaff ook in Genderen. Met haar tijd van 27.02 was zij juist één seconde langzamer dan de tijd die Sandra Hofmans vorig jaar realiseerde. Hofmans werd deze keer tweede in 27.48. Jenette Tolhoek op haar beurt eiste een halve minuut daarna de derde stek voor zich op.

Bij de recreanten was er een opvallende rol voor Thomas Vrensen. Met zijn tijd van 25.17 legde hij ”overall” beslag op de 7e positie en bleef daarmee veel wedstrijdatleten voor.

De volgende – tevens laatste – wedstrijd binnen het stratenloopcircuit van Altena Road Runners is de 33e Ronde van Giessen die op donderdag 9 september a.s. wordt gelopen. Tijdens deze wedstrijd krijgt de strijd om het ABAB-klassement dus zijn ontknoping.

Marleen van der Graaff breekt parcoursrecord tijdens Aakvlaailoop

In Marleen van der Graaff kreeg de 3e Aakvlaailoop bij de dames-senioren een ijzersterke winnares. Met haar tijd van 1.00.19 over de 10 EM (16.090 meter) vestigde de Typhoon-atlete bovendien een nieuw parcoursrecord. Bij de heren won Marcel Laros (Scorpio). Met een tijd van 52.38 bleef hij ruim één minuut boven zijn winnende tijd van vorig jaar.

In totaal lieten zich afgelopen zaterdag in Hank 164 volwassen atleten inschrijven tegen 166 vorig jaar. Dit jaar voor de eerste keer tijdens de Aakvlaailoop ook een wedstrijd voor de jeugd. Deze categorie lokte 29 deelnemers naar Hank. In totaal dus 193 deelnemers bij deze 3e editie, een aantal waar de organisatie best tevreden mee was.

Hoofdnummer was de 10 EM die 141 deelnemers aan de startstreep bracht. Daarnaast was er een prestatieloop over 6.200 meter. Deze bracht 23 atleten in beweging.

Na het startschot, gegeven door wethouder van den Berg, verdween het peloton na een korte aanvangronde door Hank, in de richting van Aakvlaai en de Brabantse Biesbosch. De Aakvlaailoop is binnen het circuit de langste wedstrijd en voert de deelnemers, in tegenstelling tot bijna alle andere lopen, nauwelijks door de bebouwde kom. Het feit dat het wedstrijdverloop voor de toeschouwers bijna uitsluitend via de speaker te volgen is, deed aan de publieke belangstelling en het enthousiasme geen afbreuk.

Bij de heren won Marcel Laros dus voor het tweede achtereenvolgende jaar. Laros leek in Reinier Burgemeester van Parthenon lange tijd een taaie tegenstander te hebben maar aan de finish bedroeg de marge toch bijna 2 minuten. Bij de dames won Marleen van der Graaff met overmacht. Zij verbeterde het parcoursrecord dat met 1.03.44 op naam van haar clubgenote Jenette Tolhoek stond, met bijna drie en een halve minuut. Tolhoek eindigde deze keer als tweede in de nog altijd uitstekende tijd van 1.04.06.

Overigens waren er in Hank weinig verrassende uitslagen te noteren. Bij de mannen-40 won Aissa Margoum van Parthenon, bij de mannen-50 deed Jan Lazet hetzelfde. Tenslotte boekte ook Jan Olieslagers bij de mannen-60 een verwachte overwinning.

De strijd om het ABAB-klassement krijgt al op donderdag 26 augustus met de Stratenloop van Genderen een vervolg. De finale van het circuit is op donderdag 9 september als de Ronde van Giessen plaatsvindt.

Sandra ter Horst steelt de show tijdens de Hardloopronde van Almkerk

“Nieuwkomer” Sandra ter Horst vestigde tijdens de 26e Hardloopronde van Almkerk alle aandacht op zich door in een deelnemersveld van 184 atleten de 9e plaats te veroveren. Met haar tijd van 34.50 over de 10.000 meter ging zij Marleen van der Graaff van Typhoon ruim 2 minuten voor. Bij de heren-senioren won – evenals vorige jaar – Aziz Bougra in 31.47.

Het was donderdagavond in Almkerk een drukte van belang. In totaal lieten zich 215 atleten inschrijven. De “winst”ten opzichte van vorig jaar, toen er 203 deelnemers verschenen, komt bijna uitsluitend op naam van de jeugd. Bij hen waren er 11 meer dan verleden jaar. Tevreden gezichten dus bij de lokale organisatoren en de Stratenloopcommissie van Altena Road Runners.

Direct na de start voerden Aziz Bougra en Koos Verweij het veld aan door de straten van Almkerk. Het was dan ook Bougra die de premie voor snelste loper na de 1e ronde in de wacht sleepte. Na een drietal ronden wist Aziz Bougra (Phanos) een gat te slaan en beeindigde de Ronde van Almkerk met een voorsprong van ruim een halve minuut op zijn naaste concurrent Verweij, lid van DAK Drunen.

Grote indruk maakte Sandra ter Horst bij de dames-senioren. Zij verscheen tijdens deze 20e editie van het Stratenloopcircuit van Altena Road Runners voor het eerst aan de start. Van meet af aan liet zij geen twijfel bestaan over haar suprematie. In een schitterende stijl liep zij ogenschijnlijk moeiteloos weg bij haar concurrentes. Ter Horst (lid van Ciko ’66) bouwde de voorsprong geleidelijk uit, finishte “overall” op de 9e plaats en gaf daarmee ook heel veel heren het nakijken. Bij de dames voltooide Marleen van der Graaff haar race in 37.08 en legde daarmee beslag op de 2e plaats. Kort daarna kwam Sandra Hofmans (Scorpio). Hofmans,vorige week in Wijk en Aalburg nog goed voor de zege en een parcoursrecord, moest in Almkerk dit keer genoegen nemen met de 3e positie. Triatlete Jenette Tolhoek uit Giessen legde beslag op de 4e plaats.

Al met al ontstond in Almkerk bij de dames een podium waar de organisatoren van menige “grote” wedstrijd jaloers op zouden zijn.

Bij de mannen-40 ging Jan Willemse (Tilburg Road Runners) met de overwinning naar huis. Zijn 33.03 was Aissa Margoum te machtig. Margoum, tijdens het circuit al meerdere keren winnaar, moest deze keer 12 seconden toegeven. Zoals gebruikelijk dit jaar won Jan Lazet (Astylos) met overmacht bij de mannen-50. De inwoner uit Zoelen (ook al winnaar in Dussen, Woudrichem en Meeuwen) ging met zijn tijd van 34.41 Roel Timmers van Scorpio ruim voor. Lazet (in Wijk en Aalburg ook al 2e) is dan ook de voornaamste kandidaat voor de eindzege bij de mannen-50.

Hetzelfde geldt voor Jan Olieslagers van Gloria bij de mannen-60. Hij ging in Almkerk namelijk dit seizoen alweer voor de 5e keer met de hoogste eer strijken. Was Olieslagers present geweest tijdens de Witte Molen Loop dan stond zijn eindoverwinning al vast. Nu blijft dat nog even onzeker want het reglement vergt dat deelnemers aan 6 wedstrijden moeten meedoen om zich te klasseren.

Bij de dames-35 was Sieta van Kervel de snelste, bij de dames-45 ging die eer naar Maria Dooyenburg.

Met de Hardloopronde van Almkerk is het 20e ABAB-stratenloopcircuit voor twee-derde afgewerkt. De serie wedstrijden krijgt met de 3e Aakvlaailoop in Hank op zaterdag 21 augustus zijn vervolg.

Sandra Hofmans maakt indruk tijdens de Ronde van Rijswijk

Het feit dat Sandra Hofmans (Scorpio) afgelopen donderdag bij de dames-senioren de Ronde van Rijswijk won, was niet echt een verrassing. Dat was wel het feit dat zij met haar tijd van 36.03 beslag legde op de 11e stek “overall” en daarmee veel mannen het nakijken gaf.

Bij de heren was Alex Mutsaars de snelste op het nieuwe parcours van 10 km in Rijswijk Ook zijn zege wekte verbazing want Mutsaars behoort tot de veteranen I en liet door zijn zege dus heel wat jongere atleten de hielen zien.

Met 133 volwassenen aan de start telde de Ronde van Rijswijk exact hetzelfde aantal deelnemers als de editie van vorig jaar. De jeugd liet het dit keer afweten: in totaal lieten zich slechts 11 deelnemers inschrijven. De organisatoren konden zich niet heugen eerder een dergelijk laag aantal te hebben meegemaakt. Bij de meisjes 13 t.m. 16 was zelfs geen enkele deelnemer te begroeten.

Bij de meisjes t.m. 12 jaar won Vonne van Burg uit Zaltbommel. Haar zus Fenna eiste de 2e positie voor zich op. Bij de jongens t.m. 12 jaar was de overwinning voor Danny v.d. Meijden. Hij eindigde net voor Christiaan Muilwijk.

In de categorie jongens 13 t.m. 16 jaar maar twee deelnemers. Jarno Boutkam van Typhoon won de 2 km in 8.36 voor Ruben Ottevanger die 1 seconde moest toegeven.

Bij de volwassenen, die 10 km voor de kiezen kregen, een bliksemstart van Peter Mijsberg van Cifla. De atleet uit Veghel had blijkbaar zijn krachten overschat want na een aantal ronden (van 1 km) moest hij de “kop” afstaan aan Alex Mutsaars van AV Papendrecht. Soeverein bouwde Mutsaars, lopend in een mooie stijl, vervolgens zijn voorsprong uit om uiteindelijk met een verschil van bijna een minuut voorsprong op Mijsberg te finishen.

Peter Mijsberg werd daarmee wel eerste in de categorie “heren senioren”, want Alex Mutsaars hoort, zoals vermeld, thuis in de veteranencategorie.

Bij de heren-50 maakten Marlie Snijders (DAK) en Willem Houg (Parthenon) er een spannende wedstrijd van. De atleet van DAK won tenslotte in 36.40 en had daarmee slechts 9 seconden voorsprong op zijn concurrent.

De wedstrijd bij de heren-60 was al snel van zijn spanning beroofd door het vroegtijdig uitvallen van Piet de Haas van LG Rosmalen. Het was daarna voor Jan Olieslagers een koud kunstje te winnen. Met zijn tijd van 39.31 was hij bijna 3 minuten sneller dan “nieuwkomer” Paul Slot van Tenaco.

Bij de dames-senioren dus een overtuigende zege van Sandra Hofmans. Zij ging met haar winnende tijd van 36.03 Coby Bouman bijna 12 minuten voor. De ARR-atlete, afkomstig uit Wijk en Aalburg, was wel de enige die een ereplaats binnen het Land van Heusden en Altena wist te houden.

Bij de vrouwen-35 won Sieta van Kervel van Prins Hendrik. Haar clubgenoot Maria Dooyenburg deed hetzelfde bij de vrouwen-45.

De volgende wedstrijd in het ABAB-circuit is de bekende Witte Molen Loop die op zaterdag 26 juni a.s. wordt gehouden in en om Meeuwen.